8 Temmuz 2012 Pazar

S4 League Clan Sistemi!


Klan sistemine hoş geldin! Önceden çok oyunculu bir oyunda, klan sistemini kullanmış oyuncular bilir: S4'te klan çerçevesinde oynamak, bir sonraki aşamaya varmak demektir. Daha hızlı oynayacaksın, yeteneğini daha etkili kullanacaksın ve takım oyunu oynarken, taktik düşünce uygulayacaksın. Hızlı tepki vermelisin. Dünyanın en iyi S4 ekibi, artık kendini kanıtlayabilir!



Bu klan sisteminin ana sayfası. Yukarıda, 'home' tuşu, 'my Clan' tuşu ve '?' tuşu görünmekte. Klanın olmadığı sürece, My Clan tuşu gri gösterilir. Sağ yukardaki kutu da şu an kullanım dışıdır. Klan ismi ve logosu burada görünecektir. Aşağıdaki pencere asıl ana sayfadır. Sağda, arama kutusuna isim yazıp, mevcut klanları tarayabilirsin. Bulunan klan, anasayfada görüntülenecektir. Açık mavi alanda, seçilen klanın temel bilgileri yer alır. Klanda oynamak için, mevcut klanlardan birini seçmelisin ya da kendi klanını oluşturmalısın. Üç çeşit klan vardır: -Public/Açık: Açık bir klana, herkes girebilir -Private/Özel: Bu klan kapalıdır ve dıştan kimse giremez -Approval/Kabul gerektiren: Klan lideri, girmek isteyenleri kabul etmelidir. Klana katılmak için, "Join" tuşuna tıklamalısın. Başvuru ile eleman alan klanlarda da, önce bir başvuru yollamalısın. 'Approval' tuşuna tıklayıp, başvurunu yolladıktan sonra, klan lideri seni kabul ya da reddedebilir



Bu, seçilan klanın klan profili. İsmi, tanımı ve lideri burada görüntülenir. Klanın kuruluş tarihi, sıralamadaki yeri ve üye sayısı da burada bulunur. Üyelerin tam olarak kim olduğunu öğrenmek için, 'Clan members' tuşuna tıkla. Çıkan liste, klan üyelerini ve toplatıkları puanları gösterir, aynı zamanda da istatistik içerir. Kırmızı tuş doğal olarak sadece lider için var. Klanın kapatılabilmesi için, klan lideri klanda tek kalmış olmalıdır. Diğer üyeler ayrılmış ya da atılmış olmalıdırlar.


Kendi klanını yaratmak istiyorsan, sol alt köşedeki 'Create clan' tuşuna tıkla. Çıkan pencerede, klan hakkında tüm bilgileri gir. Klan ismi, 3 ila 12 karakter arasında olabilir. Klan tipi, yukarıda açıkladığımız gibi, üye alım sistemini belirler. Klan tanımı da, üyelerle klan yapısını açıklayan bir metin olmalıdır


Klanın temel unsurlarından biri de, klan logosudur. Logo sayesinde, üyeler oyunda hemen tanınır. Üç tabaka üzerinde logo kurmanı sağlayan bir editör mevcut. Farklı arka plan resimleri, çerçeveler ve semboller var. Her biri, farklı renklerde kullanılabilir. İstediğin resmi seç ve aşağıdaki logoya ekle. İşin bittiğinde de, 'Create clan logo' tuşuna tıkla.


Klan ve logoyu oluşturduktan sonra, yeni klanının profiline yönlendirileceksin. Klanını buradan idare edebilirsin. Sağdaki navigasyon çok önemli:
-Clan Profile: klanın ana sayfası ve kontrol merkezi. -Edit Clan Here: klanın açıklaması değiştirilir ve üye alım sistemi ayarlanır (açık, özel veya kabul gerektiren).
-Applications: kabul gerektiren bir klan sisteminde, bu tuşa tıklayarak mevcut başvuruları gözden geçirebilirsin.
-Clan members: klanında olan tüm üyeler, bu listede yeralır. Üyenin yanındaki tacı görüyor musun? İşte klan lideri o.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder